Vliv legislativy Evropské unie na obchod s rybími produkty - Vaculová, Barbora; Müller, Štěpán, 1945-; Křenková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalářská práce analyzuje legislativu Evropské unie, která by jakkoliv mohla ovlivnit obchod s rybími produkty Islandu. Rybolov je pro Island a jeho ekonomiku klíčový. Do svého právního systému transponoval evropskou legislativu v rámci Evropského hospodářského prostoru, ale rybolovná politika není zahrnuta. Island s Evropskou unií uzavřel dohodu o rybolovu. Výzkum se soustředí na období od roku 2013 do roku 2018, ale v práci jsou zmíněny také historické události, politické výkyvy a dohody vydané v dřívějších letech. Na základě vypracované teoretické části, která popisuje ekonomický pohled i pohled na rybolovný sektor jak Islandu, tak Evropské unie a jejich společný vztah, je v praktické části rozebrána ústřední otázka: Existuje nějaký vliv legislativy Evropské unie na obchod s rybími produkty Islandu?
Vedoucí práce: Štěpán Müller
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses