Špecifiká investíciií do umeleckých diel - Göblová, Sára; Müller, Štěpán, 1945-; Taušer, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalárska práca skúma a analyzuje špecifiká spojené s investíciou do umeleckých diel. Je opísaný vývoj investícii do umeleckých diel a fungovanie trh s umeleckými dielami. Ďalej sú charakterizované vlastnosti investícií, ako riziko, výnos, či likvidita a ich správanie sa v súvislosti s umením. Sú predstavené dve dominantné trhy s umením vo svete a porovnané medzi sebou z rôznych hľadísk. Na záver je detailne analyzovaná praktická štúdia dvoch špecifických čŕt, ktoré sa v súvislosti s umeleckými dielami objavujú, sú to death effect a investovanie prostredníctvom fondov, resp. podieloch na dielach.
Vedoucí práce: Štěpán Müller
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses