Postavení žen v čínském pracovním prostředí - Čuhelová, Eliška (2019)
Nerovnoměrné zastoupení žen na manažerských pozicích se vyskytuje téměř na celém světě, Čínu nevyjímaje. V určitých oblastech existuje diskriminace, popřípadě úspěšné ženy čelí předsudkům. První kapitola charakterizuje současnou čínskou společnost a čínské obchodní jednání a jeho specifika. Druhá kapitola se věnuje postavení čínských žen ve společnosti a jeho vývoji. Třetí kapitola již obsahuje analýzu postavení žen v současném čínském pracovním prostředí se zaměřením na ženy na manažerských pozicích.