Postavení žen v čínském pracovním prostředí - Čuhelová, Eliška; De Castro, Tereza; Hasík, Gabriel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Nerovnoměrné zastoupení žen na manažerských pozicích se vyskytuje téměř na celém světě, Čínu nevyjímaje. V určitých oblastech existuje diskriminace, popřípadě úspěšné ženy čelí předsudkům. První kapitola charakterizuje současnou čínskou společnost a čínské obchodní jednání a jeho specifika. Druhá kapitola se věnuje postavení čínských žen ve společnosti a jeho vývoji. Třetí kapitola již obsahuje analýzu postavení žen v současném čínském pracovním prostředí se zaměřením na ženy na manažerských pozicích.
Vedoucí práce: Tereza De Castro
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses