Fiskální politika ČR v průběhu Velké recese - Sluťák, Josef; Sankot, Ondřej, 1988-; Valík, Lubomír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalářská práce se zabývá fiskální politikou České republiky v období Velké recese, konkrétně v letech 2008 a 2009. Práce se dělí na dvě části. První část obsahuje teoretické pojetí fiskální politiky, které slouží jako východisko pro kapitolu druhou, jež se zabývá částí praktickou. V reakci na hospodářskou krizi vláda reagovala nejprve schválením Strategie akcelerace a růstu, následně Národního protikrizového plánu, s cílem stimulovat ekonomiku. Tato protikrizová opatření obsahovala konkrétně například snížení sazby pojistného, snížení daně z příjmů právnických osob, či podporu exportu. Nicméně kvůli vysoké proexportní zaměřenosti ČR, kde byl propadl značný, nedokázala fiskální politika vyvážit vzniklý propad.
Vedoucí práce: Ondřej Sankot
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses