Společenská odpovědnost v módním průmyslu - Nikoliqi, Margarita (2019)
Tato diplomová práce se zaměřuje na společenskou odpovědnost v módním průmyslu. Teoretická část pokrývá hlavní problematické oblasti spojené s fast fashion produkcí a vysvětluje její mechanismus. Dále řesí otázku recyklace, zdali se jedná o dostatečné řešení této problematiky. Poukazuje také na greenwashing jako marketingový nástroj, kterým se velké množství spotřebitelů nechá zmást. Praktická část se skládá z průzkumu mezi spotřebiteli a jejich přístupem k enviromentálním a sociálním dopadům, které jsou v důsledku výroby způsobeny. Dotazníkové šetření poskytlo potřebné výsledky, na základě kterých je sepsáno doporučení pro spotřebitele.