Společenská odpovědnost v módním průmyslu - Nikoliqi, Margarita; Khelerová, Vladimíra, 1961-; Matysová, Kamila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato diplomová práce se zaměřuje na společenskou odpovědnost v módním průmyslu. Teoretická část pokrývá hlavní problematické oblasti spojené s fast fashion produkcí a vysvětluje její mechanismus. Dále řesí otázku recyklace, zdali se jedná o dostatečné řešení této problematiky. Poukazuje také na greenwashing jako marketingový nástroj, kterým se velké množství spotřebitelů nechá zmást. Praktická část se skládá z průzkumu mezi spotřebiteli a jejich přístupem k enviromentálním a sociálním dopadům, které jsou v důsledku výroby způsobeny. Dotazníkové šetření poskytlo potřebné výsledky, na základě kterých je sepsáno doporučení pro spotřebitele.
Vedoucí práce: Vladimíra Khelerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses