Zhodnocení proexportní politiky ČR od vstupu do EU - Přibylová, Šárka (2019)
Cílem práce je zhodnotit nastavení proexportní politiky ČR od doby jejího vstupu do EU do roku 2017. ČR je významně integrována do světové ekonomiky, její závislost na zahraničním obchodě je vysoká. Rozvinutá průmyslová výroba, nedostatek nerostných surovin i výhodná geografická poloha ve středu Evropy vytváří potřebu efektivního nastavení zahraničně obchodní i proexportní politiky.