Přednost práva EU ve vztahu k vnitrostátním právním řádům členských států - Zavadilová, Lucie (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá předností práva EU ve vztahu k vnitrostátním právním řádům členských států. Hlavním cílem je definovat princip přednosti práva EU a jeho důležitá specifika s ním spojená, přičemž nedílnou součástí práce je přiblížení a zanalyzování případů, které napomohly k objasnění zásady přednosti. Neméně podstatnou částí práce je porovnání vztahu mezi unijním právem a ústavním právem České republiky a Německa na skutečných případech.