Přednost práva EU ve vztahu k vnitrostátním právním řádům členských států - Zavadilová, Lucie; Grmelová, Nicole, 1975-; Brožová, Sandra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá předností práva EU ve vztahu k vnitrostátním právním řádům členských států. Hlavním cílem je definovat princip přednosti práva EU a jeho důležitá specifika s ním spojená, přičemž nedílnou součástí práce je přiblížení a zanalyzování případů, které napomohly k objasnění zásady přednosti. Neméně podstatnou částí práce je porovnání vztahu mezi unijním právem a ústavním právem České republiky a Německa na skutečných případech.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses