Obchodní spory mezi EU a USA v rámci WTO - Brejlová, Adéla; Grmelová, Nicole, 1975-; Brožová, Sandra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato práce se zabývá problematikou řešení sporů EU a USA v rámci Světové obchodní organizace. Cílem práce je vymezení problémů, se kterými se tento mechanismus potýká, a snaha o navržení možných řešení, které by přispěly k zefektivnění procesu řešení sporů. V první kapitole pojednává o jeho vývoji, který je nezbytný pro porozumění dané problematiky. Jedním z nejčastějších předmětů sporu je princip nediskriminace, který je však zároveň jeden ze stavebních kamenů dohod WTO. Práce věnuje pozornost formulaci příslušných ustanovení a pokouší se určit, zda je výčet generálních výjimek z tohoto principu dostačující. Za účelem dedukce závěrů, aplikuje metodu analýzy na vybrané spory.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses