Smart turista : používání chytrého telefonu při cestování a vliv jeho (ne)vlastnění na rozhodování o vycestování do neznámých míst - Sedláčková, Simona; Šimůnková, Klára; Sedláková, Jaroslava, 1972-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Záměrem této bakalářské práce bylo v teoretické části přiblížit, co je to cestovní ruch, smartphone, socio-technologický kontext, jaké jsou dopady smartphonu na cestovní ruch, využití smartphonu při cestě jako celku a využití smartphonu při cestování mezi seniory. Teoretická část práce by měla sloužit i jako určitý úvod k praktické části, umožňující lepší představu a lepší pochopení celé problematiky, kterou se zabývá praktická část.Praktická část práce je zaměřená primárně na ověření hypotézy, že mobilní technologie mění neznámý prostor (v podobě turistické destinace) na familiární místo a vedou tak ke změně chování či preferencí turistů, čímž ovlivňují i management cestovního ruchu jako takový. A dále na zjištění, zda a do jaké míry ovlivňuje turisty při rozhodování o vycestování do zahraničí (za účelem turistiky) vlastnictví chytrého telefonu a zda (popřípadě jaký) má chytrý telefon a jeho aplikace (především ty geolokační, informační ale i gamifikované) vliv na jejich chování při cestování, tedy na jejich aktuální volby a prožívání neznámého prostoru.
Vedoucí práce: Klára Šimůnková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: chytré mobilní telefony; cestovní ruch; cestování; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; smartphones; tourism; travelling; bachelor's theses