Analýza rizik při zavádění IS v rámci e-Governmentu - Bradáč, Filip; Fortinová, Jana; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Diplomová práce je zaměřena na řízení rizik při zavádění e-Governmentu. Rizika byla vyhodnocována na základě dat získaných na Ministerstvu pro místní rozvoj ČR a také poradenské a auditorské společnosti BDO IT a.s. Hlavním cílem této práce je sestavit seznam možných rizik a u těch následně, za pomocí osob, které jsou v problematice zainteresované, vyhodnotit jejich závažnost. Tyto výsledky jsou zapsány mj. v registru rizik, který byl vytvořen pro účely této práce. Při sběru dat byly také osobně získávány cenné informace o možných opatřeních, které plynuly z dlouholeté zkušenosti jednotlivých respondentů. Všechna tato data byla analyzována a z výsledků této analýzy byla vytvořena sada doporučení pro snižování rizik při zavádění IS v rámci eGovernmentu. V této sadě se nachází kritický výčet možných opatření pro snižování rizik. V práci je vytvořen solidní teoretický základ pro zařazení termínu e-Government do českého a evropského prostředí. To zahrnuje definování některých termínů a nejdůležitějších, již fungujících, prvků českého e-Governmentu, se kterými se při digitalizaci ekonomiky můžeme nejčastěji setkat. Práce dále zahrnuje výčet nejdůležitějších strategických dokumentů a také výčet aktuální evropské i české legislativy. Dále bylo nezbytné definovat riziko a některé metody jeho řízení, což bylo použito v empirické části.
Vedoucí práce: Jana Fortinová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses