Analýza marketingového mixu společnosti Starbucks - Zaytseva, Polina (2019)
Bakalářská práce se zaměřuje na marketingový mix společnosti Starbucks. Hlavním cílem této práce je na základě analýzy marketingového mixu a hodnocení jeho jednotlivých složek navrhnout možná opatření a případná zlepšení. Práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část se skládá ze dvou kapitol a je zaměřena na definování marketingu a popis jednotlivých částí marketingového mixu — produktu, ceny, marketingové komunikaci a dostupnosti. Praktickou část tvoří tři kapitoly, které popisují trh kaváren v České republice, představují společnost Starbucks a její krátkou historii. Práce pokračuje zhodnocením jednotlivých prvků marketingového mixu společnosti Starbucks v návaznosti na část teoretickou. Dále následuje výzkumné šetření mezi zákazníky kavárenského řetězce. K výzkumu je využito dotazníkové šetření zaměřené na hodnocení postojů zákazníků k produkci a společnosti. Z dotazníkového šetření jsou odvozeny návrhy a doporučení pro společnost