Dluhová krize v eurozóně a porovnání ve vybraných státech PIGS - Klárová, Karolína (2019)
Tato diplomová práce porovnává průběh, příčiny a důsledky poslední krize v eurozóně, a to u dvou vybraných států patřících do skupiny zasažených zemí označovaných zkratkou PIGS - u Řecka a Irska. V hlavní části je analyzován vliv krize na některé makroekonomické ukazatele daných zemí (změna měnového kurzu, obchodní bilance, míra nezaměstnanosti, inflace, fiskální ukazatele, běžný účet platební bilance apod.) a porovnána úspěšnost řešení i prognózy do budoucnosti.