Ocenění společnosti Tradiční Pivovar v Rakovníku, a.s. - Sýkora, Filip; Smrčka, Luboš; Schönfeld, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem této diplomové práce je ocenění podniku Tradiční pivovar v Rakovníku, a.s., a to tržní hodnotou k datu 1. 1. 2018. Práce je složena ze dvou částí, teoreticko-metodologické a praktické. V první části autor popisuje postup, který je následně použit pro ocenění podniku. V druhé části probíhá strategická a finanční analýza podniku Tradiční pivovar v Rakovníku, a.s. Následně je komplexně vyhodnocena finanční stránka podniku a dochází k prognóze finančních výkazů na období 5 let. Finanční plán je pak dále využit pro ocenění podniku zvolenou výnosovou metodou DCF Entity. Výsledná hodnota je dále porovnána s tržní metodou a úplným závěrem práce je zhodnocení reálnosti výsledné hodnoty podniku pomocí simulace Monte Carlo. Podnik Tradiční pivovar v Rakovníku, a.s. je k 1. 1. 2018 oceněn tržní hodnotou na 782 000 000 Kč.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses