Měnová politika vybraných centrálních bank se zaměřením na využití nekonvenčních nástrojů - Chlupáčová, Nikola; Neumann, Pavel, 1956-; Žamberský, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Předmětem této diplomové práce je analýza nekonvenční měnové politiky, kterou přijaly významné centrální banky po vyčerpání prostoru standardní měnové politiky v reakci na finanční krizi. Práce se zaměřuje především na problematiku kvantitativního uvolňování, forward guidance a záporných úrokových sazeb. Cílem této práce je na základě vyvození možných dopadů na hlavní makroekonomické ukazatele zhodnotit účinnost nekonvenčních nástrojů využitých centrálními bankami Japonska, Spojených států, Spojeného království a eurozóny.
Vedoucí práce: Pavel Neumann
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses