Age management v kontextu zaměstnanosti seniorů a osob v poproduktivním věku v České republice - Nováková, Lenka; Jaegerová, Václava; Ježková Petrů, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Bakalářská práce se zabývá vývojem teorie Age managementu v České republice. Hlavním cílem této práce je zkoumat, klasifikovat a zhodnotit faktory, které působí na zaměstnanost seniorů a osob v poproduktivním věku z hlediska motivace zaměstnavatele. Teoretická část je věnována popisu demografické situace, charakterizuje postavení seniorů a osob v poproduktivním věku na trhu práce České republiky, zabývá se historií Age managementu a možnostmi uplatňování jeho zásad v praxi. V praktické části je v bankovním sektoru proveden kvalitativní výzkum. Pomocí hloubkových rozhovorů jsou zjišťovány faktory ovlivňují zaměstnavatele při zaměstnávání seniorů a osob v poproduktivním věku. Nejdůležitějšími faktory jsou praxe v oboru, ochota dále se vzdělávat a začlenění se do týmu stávajících zaměstnanců.
Vedoucí práce: Václava Jaegerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: age management; senioři; trh práce; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; age management; older people; labor market; bachelor's theses