Vývoj trendů na trhu fotbalových hráčů se zaměřením na nejvyšší evropské soutěže - Klibáni, Miroslav; Žamberský, Pavel; Valík, Lubomír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Cílem této bakalářské práce je nalézt odpovědi na tři výzkumné otázky. Jsou mladší hráči dražší než ti starší a zkušenější? Jaký vliv má finanční fair play na kluby od jeho zavedení? Co může způsobovat rostoucí ceny na trhu fotbalových hráčů? První otázka je řešena pomocí korelace, což je ideální metoda pro nalezení vztahu mezi dvěma proměnnými, v tomto případě tedy věkem a cenou hráče. Následující dvě otázky jsou pak řešené deskripcí a indukcí k vyvození obecných závěrů. Práce se zabývá evropským fotbalem a zejména TOP 5 evropskými soutěžemi. U první výzkumné otázky jsou patrné spíše krátkodobé trendy, konkrétně je pozorován tříletý vývoj na trhu. U finančního fair play už je ale u klubů zaznamenán vývoj od jeho zavedení v sezóně 2010/11.
Vedoucí práce: Pavel Žamberský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses