Aplikace pro optimalizaci zadávánı́ účetnı́ch dokladů - Bína, Ondřej (2019)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou zadávání dat účetních dokladů. Cílem práce je vytvořit aplikaci, která optimalizuje proces zadávání účetních dokladů dle specifických potřeb zadavatele, účetní firmy UOL a.s.. Tohoto cíle je dosaženo analýzou procesu zadávání účetních dokladů, popisem nástrojů, které jej zefektivňují, zpracováním analýzy specifických potřeb zadavatele a popisem možností jejich naplnění prostřednictvím existujících aplikací.Výsledkem práce je webová aplikace optimalizující proces zadávání účetních dokladů dle specifických potřeb zadavatele. Serverová část aplikace je realizována pomocí frameworku Ruby on Rails a klientská část pomocí frameworku React.js. Výsledná aplikace používá k optimalizaci procesu nástroje jako RabbitMQ nebo Redis. V úvodní kapitole jsou blíže specifikovány typy účetních dokladů včetně formátů, ve kterých jsou v dnešní době distribuovány. Následuje popis procesu zpracování těchto dokladů a možnosti jeho automatizace, analýza procesu zadávání účetních dokladů u zadavatele a analýza požadavků na navrhovanou aplikaci. Poté jsou popsány technologie, které jsou využité k implementaci a testování aplikace. V následujících kapitolách je výsledná aplikace navržena, implementována, a nakonec doplněna uživatelskou příručkou.