Vliv Třetí kávové vlny na obchod s kávou - Nguyen, Bich Ngoc (2019)
Diplomová práce zkoumá změny na trhu s kávou ve Třetí kávové vlně. Práce obsahuje komparaci tradičního modelu obchodu s kávou a obchodu s výběrovou kávou. První kapitola je věnována kávě jako komoditě a jejímu obchodnímu významu. Druhá část se zabývá vývojem na trhu s kávou ve třech klíčových etapách (vlnách). Předposlední část je věnovavaná způsobu obchodu s výběrovou kávou a zemím produkujícím výběrovou kávu. Poslední kapitola je o budoucím směřováním trhu s (výběrovou) kávou na základě analýzy chování největších společností na trhu.