Analýza vodácké turistiky řeky Vltavy ve vztahu k overturismu - Chotěnovský, Tomáš; Herget, Jan; Hilšerová, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá vodáckou turistikou na řece Vltavě. Hlavním cílem této práce je analýza vodácké turistiky a postavení cestovního ruchu na řece Vltavě se zaměřením na sezónní overturismus. V posledních letech se vodácká turistika stává v České republice fenoménem. Některé české řeky včetně Vltavy jsou zejména v letních měsících přeplněny vodáky. Pomocí vlastního dotazníkového šetření provedeného mezi 190 vodáky je zkoumán jejich zájem o vodáckou turistiku na této řece. Samotná práce je členěna na dvě části. V teoretické části jsou definovány pojmy cestovní ruch, sportovní cestovní ruch, vodácká turistika, destinace cestovního ruchu a vodácké turistiky včetně definice pojmu overturismus a sezónnost. Praktická část je zaměřena na cestovní ruch a charakteristiku řeky Vltavy. Popisuje její atraktivity a infrastrukturu a zkoumá současné postavení vodácké turistiky na řece Vltavě.
Vedoucí práce: Jan Herget
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses