Využití památek pro seznámení zahraničních návštěvníků ČR s jejím kulturním dědictvím - Vacík, Alois (2019)
Práce se zabývá především interpretací památek České republiky pro seznámení zahraničních návštěvníků s jejím kulturním dědictví. Cílem práce je selektovat zahraniční návštěvníky ČR a zefektivnit tak interpretaci památky pro dané segmenty návštěvníků. Hlavním zdrojem k segmentaci návštěvníků jsou statistiky Centrály cestovního ruchu CzechTourism a Českého statistického úřadu, dále také informace získané od dotázaných incomingových cestovních kanceláří a agentur. Pomocí dotazníků, hloubkových rozhovorů a osobních návštěv vybraných míst lze nakonec najít nejefektivnější a nejžádanější interpretaci daných památek.