Využití památek pro seznámení zahraničních návštěvníků ČR s jejím kulturním dědictvím - Vacík, Alois; Jarolímková, Liběna; Míšková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Práce se zabývá především interpretací památek České republiky pro seznámení zahraničních návštěvníků s jejím kulturním dědictví. Cílem práce je selektovat zahraniční návštěvníky ČR a zefektivnit tak interpretaci památky pro dané segmenty návštěvníků. Hlavním zdrojem k segmentaci návštěvníků jsou statistiky Centrály cestovního ruchu CzechTourism a Českého statistického úřadu, dále také informace získané od dotázaných incomingových cestovních kanceláří a agentur. Pomocí dotazníků, hloubkových rozhovorů a osobních návštěv vybraných míst lze nakonec najít nejefektivnější a nejžádanější interpretaci daných památek.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses