Japonský trh práce - Tran, Thanh Thuy; Neumann, Pavel, 1956-; Števík, Eva Isabelle; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Japonský systém řízení má mezi teoriemi a přístupy k řízení podniku své nezastupitelné místo. Tradiční japonský systém byl jedním z hnacích motorů poválečného růstu Japonska a spolu s ostatními faktory zformoval Japonsko do podoby, jakou známe dnes. Bakalářská práce je rozdělena do tří kapitol. První část pojednává o základních znacích typických pro japonský trh práce. Jde především o celoživotní zaměstnání, mzdy a odměny založené na počtu odpracovaných let a dále podnikových svazech. Druhá kapitola se zabývá současnými problémy na japonském trhu práce. Nejvíce jsou rozebrána témata dualismu, problémů s klesající porodností a stárnutí obyvatelstva. V návaznosti na trend stárnutí populace, čelí pracovní trh nedostatku pracovní síly. Obsahem poslední kapitoly je komparace trhu práce Japonska a České republiky.
Vedoucí práce: Pavel Neumann
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses