Intervence OSN : Případová studie Sierra Leone - Kopková, Karolína (2019)
Tato bakalářská se zabývá problematikou vyhodnocování úspěšnosti peacekeepingových misí vedených OSN. Peacekeepingové mise jsou od svého počátku používány hlavně k řešení akutních krizí vyvstalých v mezinárodním společenství. V práci je představen evaluační rámec celosvětově uznávaných autorů Diehla a Druckamana, na jehož základě je mise v Sierra Leone vyhodnocována. Tato mise je všeobecně považována za jednu z nejúspěšnějších misí OSN, i tak ale byly nalezeny některé nedostatky a neúspěchy mise.