Intervence OSN : Případová studie Sierra Leone - Kopková, Karolína; Lehmannová, Zuzana, 1951-; Machoň, Miloslav, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato bakalářská se zabývá problematikou vyhodnocování úspěšnosti peacekeepingových misí vedených OSN. Peacekeepingové mise jsou od svého počátku používány hlavně k řešení akutních krizí vyvstalých v mezinárodním společenství. V práci je představen evaluační rámec celosvětově uznávaných autorů Diehla a Druckamana, na jehož základě je mise v Sierra Leone vyhodnocována. Tato mise je všeobecně považována za jednu z nejúspěšnějších misí OSN, i tak ale byly nalezeny některé nedostatky a neúspěchy mise.
Vedoucí práce: Zuzana Lehmannová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses