Mezinárodní regulace dětské práce - Bílková, Kateřina; Sankot, Ondřej, 1988-; Machoň, Miloslav, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato bakalářská práce vyhodnocuje přínos mezinárodních regulací k přetrvávajícímu problému dětské práce v souvislosti s jeho dosavadním vývojem. V první části práce je definována dětská práce, představena její historie a rozebrán její současný stav s ohledem na regiony a ekonomické sektory. Dále se pak práce zabývá dětskými vojáky a následky dětské práce. Druhá část je věnována mezinárodním regulacím dětské práce a několika organizacím, které tyto regulace vydávají: Mezinárodní organizace práce, UNICEF, UNESCO, Child Soldiers International, Světová zdravotnická organizace, Světová Banka, Global Compact, Child Labor Coalition a International Initiative To End Child Labor.
Vedoucí práce: Ondřej Sankot
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses