Hyperinflace ve Venezuele a její důsledky - Kožíšková, Kristýna; Sankot, Ondřej, 1988-; Krupka, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalářská práce se zabývá hyperinflací ve Venezuele a jejími ekonomickými i sociálními důsledky. Cílem práce je tyto vzájemně související důsledky hyperinflace a ekonomické krize s ní spojené analyzovat. Bolívarovská republika Venezuela se s hyperinflací vyvolanou nadměrným tiskem peněz potýká již pátým rokem po sobě. Práce je rozdělena na dvě hlavní kapitoly. První kapitola se zaměřuje na teoretické vymezení inflace, metody měření inflace, druhy inflace, její důsledky a protiinflační politiku. Druhá kapitola se zabývá samotnými důsledky venezuelské hyperinflace. Kapitola analyzuje míru nezaměstnanosti a chudoby, zdravotní péči, černý trh, kryptoměny, občanské nepokoje, migraci a přímé zahraniční investice.
Vedoucí práce: Ondřej Sankot
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses