Dopad surfingu na udržitelný rozvoj v destinaci - Stanislavová, Aneta; Herget, Jan; Vogelová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Předmětem bakalářské práce jsou dopady surfingu na trvale udržitelný rozvoj destinace. Tato práce analyzuje a porovnává chování 2 skupin – surfařů, kteří jezdí do destinace za účelem surfování, a turistů, kteří jezdí do destinace za jiným účelem, než je surfování. Z tohoto průzkumu vyhodnocuje, zda je surfový turismus udržitelnější než plážový cestovní ruch. První část se zabývá výchozími teoretickými poznatky, které se týkají cestovního ruchu, jeho dělením a do jaké oblasti spadá surfing. Dále vysvětluje trvale udržitelný rozvoj, jeho historický vývoj, dělení, jeho indikátory apod. V neposlední řadě popisuje surfový turismus, jeho vývoj do současné podoby a jeho dopady na destinace. V druhé praktické části jsou prezentovány výsledky provedených dotazníkových šetření a závěrečné shrnutí.
Vedoucí práce: Jan Herget
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses