Porovnanie daňového zaťaženia fyzických osôb v Českej republike a na Slovensku so zameraním na daň z príjmov - Pastuchová, Barbara (2019)
Práca využíva analýzu a komparáciu k porovnaniu dani z príjmov medzi Českou a Slovenskou republikou. V prvej, teoretickej časti sa zaoberá najmä detailným vysvetlením zákona dani z príjmov v oboch republikách. Cieľom je priblížiť spoločné a rozdielne črty legislatívy pre rok 2018 v Čechách a na Slovensku. V druhej, praktickej časti sa práca sústreďuje na porovnanie daňového zaťaženia na konkrétnych prípadoch, čo je cieľom celej práce. Tieto príklady boli zvolené tak, aby svojou rôznorodosťou pokryli väčšinovú časť dani z príjmov.