Porovnanie daňového zaťaženia fyzických osôb v Českej republike a na Slovensku so zameraním na daň z príjmov - Pastuchová, Barbara; Filipová, Vladimíra; Volfová, Jitka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Práca využíva analýzu a komparáciu k porovnaniu dani z príjmov medzi Českou a Slovenskou republikou. V prvej, teoretickej časti sa zaoberá najmä detailným vysvetlením zákona dani z príjmov v oboch republikách. Cieľom je priblížiť spoločné a rozdielne črty legislatívy pre rok 2018 v Čechách a na Slovensku. V druhej, praktickej časti sa práca sústreďuje na porovnanie daňového zaťaženia na konkrétnych prípadoch, čo je cieľom celej práce. Tieto príklady boli zvolené tak, aby svojou rôznorodosťou pokryli väčšinovú časť dani z príjmov.
Vedoucí práce: Vladimíra Filipová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses