Finanční a daňové zatížení podnikatele při provozu zubní ordinace - Marusjaková, Taťána; Filipová, Vladimíra; Volfová, Jitka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalářská práce se zabývá finančním a daňovým zatížením podnikatele při provozu zubní ordinace. Cílem bakalářské práce je porovnat podnikání jako osoba samostatně výdělečně činná a společnost s ručením omezeným z finančního a daňového hlediska. Teoretická část poskytuje přehled o všech důležitých náležitostech, které jsou nezbytné před zahájením podnikatelské činnosti. Zabývá se charakteristikou podnikání včetně odborné způsobilosti v zubním lékařství. Dále charakterizuje jednotlivé formy podnikání spolu s jejich výhodami a nevýhodami, zdroje kapitálu a jednotlivé účetní výkazy. Praktická část zahrnuje veškeré příjmy a výdaje spojené s podnikatelskou činností, nutnou dokumentaci, výpočet daňového zatížení a vyhotovení účetních výkazů. Závěr obsahuje shrnutí obou forem podnikání.
Vedoucí práce: Vladimíra Filipová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses