PR značiek spojených s predstavením prvého dielu Vogue Czechoslovakia - Behunová, Kristína (2019)
Táto diplomová práca sa zaoberá predstavením Vogue Czechoslovakia na československom trhu s dôrazom na značky, ktoré túto udalosť využili vo svoj prospech v rámci vlastnej komunikačnej stratégie. Pozornosť je upriamená obzvlášť na ich prácu s verejnosťou a ťažbu z dobrého mena Vogue. Cieľom tejto práce je nie len opis spolupráce viacerých firiem s týmto magazínom, ale taktiež prieskum jej skutočného vplyvu na širokú verejnosť. Na základe dotazníka sa vyzistilo, že povedomie o Vogue celkovo, ale aj o jeho československom vydaní je vysoké. Na druhú stranu však vedomé všímanie si produktov, firiem alebo miest zaostáva. Na základe získaných ako teoretických, tak aj praktických informácií boli zhodnotené použité formy PR a prípadne navrhnuté lepšie riešenia.