Ochrana osobních údajů na sociálních sítích po zavedení GDPR - Handschuhová, Klára; Moravec, Tomáš, 1983-; Věžníková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato práce se zabývá vývojem ochrany osobních údajů. Zejména pak Obecným nařízením o ochraně osobních údajů – GDPR, které nabylo účinnosti 28. května 2018 a nyní představuje dosud nejkomplexnější systém ochrany osobních údajů při jejich zpracování v Evropské unii. Práce se také zabývá změnami, které Obecné nařízení přináší oproti předchozí právní úpravě ochrany osobních údajů, zejména v souvislosti se sociálními sítěmi. Hlavní zkoumanou otázkou práce tedy je, zda Obecné nařízení zajistilo větší zabezpečení osobních údajů na sociálních sítích a zda se Facebook, jako nejrozšírenější sociální síť, dodržuje povinnosti vyplývajících z Nařízení. Dále také upozorňuje na problematiku ochrany osobních údajů v prostředí internetu a na sociálních sítích, kde je nutné se svými daty nakládat opatrně.
Vedoucí práce: Tomáš Moravec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses