Pravidla využívání bezpečnostních kamerových systémů ve školách a ochrana osobních údajů - Svobodová, Kateřina; Moravec, Tomáš, 1983-; Věžníková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalářská práce se zabývá tématem ochrany osobních údajů v souvislosti s využíváním bezpečnostních kamerových systémů ve školách. Popisuje přijetí nového právního rámce neboli Obecného nařízení o ochraně osobních údajů, které nahradilo Směrnici 95/46/ES, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a zároveň v České republice částečně nahradilo zákon 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. Cílem práce je poměřit ochranu majetku a bezpečnost osob ve školách na straně jedné a ochranu soukromí a práv jednotlivce na straně druhé. Pomocí praktických příkladů jsou v práci zhodnoceny pravidla a podmínky pro využívání bezpečnostních kamerových systémů ve školách.
Vedoucí práce: Tomáš Moravec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses