Cestovní ruch v bývalém vojenském prostoru v Milovicích - Koláčná, Lenka; Kalábová, Markéta; Petrů, Zdenka, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Hlavním cílem bakalářské práce je zhodnocení postavení cestovního ruchu v bývalém vojenském prostoru v Milovicích se zaměřením na Park Mirakulum. Jeden z dílčích cílů práce se soustředí na srovnání Parku Mirakulum s vybranými konkurenčními subjekty. Dalším dílčím cílem je uvedení konkrétních návrhů využitelných pro budoucí rozvoj tohoto zábavního parku. Pro stanovené cíle byla využita komparativní metoda a analýza. Teoretická část práce je zaměřena na přírodní cestovní ruch a jeho formy. Další část se soustředí na historii vojenského prostoru a jeho současné využití. Hlavním tématem práce je problematika Parku Mirakulum. Praktická část obsahuje analýzu ubytovacích a stravovacích zařízení v okolí. Součástí praktické části jsou návrhy budoucího rozvoje zmíněného zábavního parku s kalkulací návratnosti investice. Dále praktická část zahrnuje analýzu konkurenčních subjektů. Na základě konkurenčního srovnání bylo zjištěno, že Park Mirakulum poskytuje nejlepší úroveň služeb z porovnávaných zábavných parků.
Vedoucí práce: Markéta Kalábová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses