Praha lokální? : Analýza personálního složení volených orgánů Hl. m. Prahy a městských částí po volbách 2014 a 2018 - Molíková, Eva (2019)
Diplomová práce analyzuje personální složení pražského zastupiteltva a městských částí v kontextu posledních komunálních voleb v roce 2018, zejména kandidaturu zastupitelů městských částí na volitelných místech kandidátní listiny strany. Teoretická část se zabývá politickými stranami na lokální úrovni a vymezuje místní samosprávu a její orgány v hlavním městě Praha. Praktická část analyzuje skrze vytvořenou typologii jednotlivé strategie politických stran, které získaly v Zastupitelstvu hlavního města mandát.