Praha lokální? : Analýza personálního složení volených orgánů Hl. m. Prahy a městských částí po volbách 2014 a 2018 - Molíková, Eva; Němec, Jan, 1980 srpen 23.-; Fleissner, Kamil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Diplomová práce analyzuje personální složení pražského zastupiteltva a městských částí v kontextu posledních komunálních voleb v roce 2018, zejména kandidaturu zastupitelů městských částí na volitelných místech kandidátní listiny strany. Teoretická část se zabývá politickými stranami na lokální úrovni a vymezuje místní samosprávu a její orgány v hlavním městě Praha. Praktická část analyzuje skrze vytvořenou typologii jednotlivé strategie politických stran, které získaly v Zastupitelstvu hlavního města mandát.
Vedoucí práce: Jan Němec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses