Komparace marketingových strategií České republiky a Slovinska - Svátková, Kateřina; Herget, Jan; Hilšerová, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou online marketingové komunikace České republiky a Slovinska na vybraných sociálních sítích a následnou komparací obou marketingových komunikací. Cílem práce je zodpovědět stanovené výzkumné otázky. Práce je členěna na šest kapitol V první kapitole jsou definovány pojmy destinace cestovního ruchu, destinační management a marketing, městský cestovní ruch a horský cestovní ruch. Druhá kapitola se zabývá analýzou počtu přenocování zahraničních turistů v jednotlivých krajích České republiky. Třetí kapitola shrnuje výsledky analýzy marketingové komunikace České republiky na vybraných sociálních sítích. Čtvrtá kapitola obsahuje analýzu počtu přenocování zahraničních turistů v regionech Slovinska. Pátá kapitola shrnuje výsledky provedené analýzy marketingové komunikace Slovinska na vybraných sociálních sítích. V poslední kapitole jsou porovnány marketingové komunikace obou zemí. Na základě provedených analýz byly zodpovězeny výzkumné otázky a bylo zjištěno, že Česká republika propaguje nejvíce Prahu a Slovinsko horský region Gorenjska. V obou případech byly nejméně propagovanými regiony ty nejméně navštěvované.
Vedoucí práce: Jan Herget
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses