Náhradní rodinná výchova - Marková, Monika (2019)
Bakalářská práce pojednává o problematice náhradní rodinné výchovy v České republice. Předmětem zkoumání je systém, jakým se instituce náhradní rodinné výchovy člení a způsob jejich financování. Práce se z velké části zaměřuje na zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc, konkrétně na projekt Fondu ohrožených dětí tzv. Klokánek. Cílem této práce je zhodnocení, zda jsou tato zařízení dostatečně finančně a legislativně podporována ze strany státu.