Politické procesy 50. let v Československu - Junková, Nikola (2019)
Práce pojednává o politických procesech 50. let v Československu. Zabývá se primárně obdobím, jež bylo z hlediska procesů nejvýznamnější, tedy lety 1948-1954, ale popisuje i situaci, která vzniku procesů předcházela a také průběh následných rehabilitací. Kromě obecného popisu politických procesů, jejich kvantifikace a rozdělení obsahuje práce i vývoj právních norem a některé změny v oblasti soudnictví, k nimž v daném období došlo. Popsána je i činnost Státní bezpečnosti a sovětských poradců. Celý průběh procesu od počátku vyšetřování až po rehabilitaci je pak přímo demonstrován na procesu z Koubalovy Lhoty.