Dědictví jako změna vlastnického práva - Kašparová, Michaela (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá dědickým právem. Práce se soustředí na právní úpravu závěti. Cílem práce je předně představit čtenáři jednotlivé dědické instituty, s důrazem na závěť a dědickou smlouvu. Práce obsahuje popis závěti v současném a ve dvou předchozích platných občanských zákonících. Pozornost je věnována i odkazu a dovětku. V praktické části jde o zhodnocení využití dědické smlouvy a závěti v praxi na základě konzultací s notáři. Vzory závětí a dědické smlouvy slouží pro bližší přiblížení tématu.