Dědictví jako změna vlastnického práva - Kašparová, Michaela; Spirit, Michal, 1943-; Kačírková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá dědickým právem. Práce se soustředí na právní úpravu závěti. Cílem práce je předně představit čtenáři jednotlivé dědické instituty, s důrazem na závěť a dědickou smlouvu. Práce obsahuje popis závěti v současném a ve dvou předchozích platných občanských zákonících. Pozornost je věnována i odkazu a dovětku. V praktické části jde o zhodnocení využití dědické smlouvy a závěti v praxi na základě konzultací s notáři. Vzory závětí a dědické smlouvy slouží pro bližší přiblížení tématu.
Vedoucí práce: Michal Spirit
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses