Sociální zabezpečení ve Švédsku - Čulkova, Natalie (2019)
Bakalářská práce se věnuje tématu sociálního zabezpečení ve Švédsku. Cílem této práce je zhodnotit systém sociálního zabezpečení ve Švédsku a posoudit, jaké jsou jeho současné trendy. Dalším cílem je ověřit, zda je sociální zabezpečení ovlivněno uprchlickou krizí.Bakalářská práce je členěná do pěti kapitol, které jsou dále rozděleny na dílčí podkapitoly. Při psaní této bakalářské práce používám formální deskriptivní metodu, kterou aplikuji na současnou situaci ve Švédsku spojenou s migrační krizí. V této práci je také použita analýza jednotlivých systémů, které jsou poté shrnuty pomocí syntézy jednotlivých poznatků. Veškeré informace jsou shrnuty v závěru této bakalářské práce.