Podnikatelský plán - Dvořák, Petr; Fiala, Roman, 1981-; Dočekalová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Tématem diplomové práce je zpracování podnikatelského plánu k otevření coworkingového centra v Jihlavě. Literární rešerše je rozdělena na dvě základní kapitoly. První je věnována popisu podnikání a postupu zpracování podnikatelského plánu. Druhá se zabývá sdílenou ekonomikou, do níž coworking spadá. Metodika je shrnutím postupů, které byly použity ke zpracování samotného podnikatelského plánu. Ten byl sestaven podle struktury, kterou ve své knize uvádí Srpová a kolektiv (2011). V podnikatelském plánu jsou uvedeny základní informace o projektu, analýza potenciální poptávky, analýza konkurence a analýza okolí metodou PEST. V plánu je také zpracován marketingový mix metodou 4P. Nejdůležitější částí podnikatelského plánu je finanční plán, který je vypracován ve třech variantách. Ve všech třech variantách podnikání je predikován kladný hospodářský výsledek již v prvním roce podnikání, kdy především v realistické a optimistické variantě v uspokojivé výši. Na základě těchto informací byl tento podnikatelský záměr shledán jako realizovatelný.
Vedoucí práce: Roman Fiala
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: sdílená ekonomika; podnikatelské projekty; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; sharing economy; business planning; master's theses