Konkurenceschopnost Španělska a pokrizové strukturální reformy - Schloff, Denis; Sankot, Ondřej, 1988-; Gorčák, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá změnou konkurenceschopnosti Španělska od propuknutí krize, a dále strukturálními reformami, které byly přijaty v reakci na Evropskou dluhovou krizi, a to za účelem zlepšení konkurenceschopnosti Španělska. Hlavním cílem této bakalářské práce je vyhodnocení vlivů strukturálních reforem, které byly přijaty v reakci na Evropskou dluhovou krizi, na španělskou konkurenceschopnost. V první části práce jsou teoreticky vymezeny ukazatele, které se využívají k měření konkurenceschopnosti, přičemž u každého ukazatele je stanovena hodnota Španělska. Druhá kapitola se zaměřuje na podněty pro přijetí reforem a jednotlivé reformy, které byly přijaty po vzniku Evropské dluhové krize. Dále popisuje cíl jejich implementace. V závěrečné kapitole jsou analyzovány vlivy zavedených reforem na konkurenceschopnost Španělska a výsledné hodnoty vyjadřující konkurenceschopnost jsou porovnávány s hodnotami Španělska před krizí, v průběhu a po krizi.
Vedoucí práce: Ondřej Sankot
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses