Strukturální reformy ve Francii za prezidenta Macrona - Motalík, Petr (2019)
Předmětem bakalářské práce „Strukturální reformy ve Francii za prezidenta Macrona“ je představení a zhodnocení hlavních reforem uskutečněných za vlády prezidenta Macrona spolu s jejich dopadem na konkurenceschopnost francouzské ekonomiky. Práce je rozčleněna do třech hlavních kapitol. První kapitola je věnována teoretické stránce konkurenceschopnosti a představení hlavních způsobů měření a určování konkurenceschopnosti zemí. V druhé kapitole jsou představeny hlavní oblasti francouzské ekonomiky zároveň s identifikací jejích hlavních problémů. Poslední kapitola se zabývá představením jednotlivých reforem současně s jejich zhodnocením na základě jejich dopadu na konkurenční pozici Francie.