Reorganizace - Sobotka, Jiří (2019)
Cílem této práce je představit pojem reorganizace, jeden ze sanačních způsobů představených v roce 2006 insolvenčním zákonem. Úvodem je vymezen pojem úpadek, dále je pak popsána reorganizace, počínaje obecnými podmínkami pro její povolení, jednotlivými druhy, subjekty činnými v insolvenčním řízení až po popis samotného procesu reorganizace a možné způsoby jejího zakončení. Praktická část se věnuje vybraným subjektům, které prošly reorganizací. Důraz je kladen na jejich přípustnost a způsob, jakým je tento proces proveden. Pozornost bude dále zaměřena na velikost odpuštěných pohledávek.