Reorganizace - Sobotka, Jiří; Moravec, Tomáš, 1983-; Vítková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Cílem této práce je představit pojem reorganizace, jeden ze sanačních způsobů představených v roce 2006 insolvenčním zákonem. Úvodem je vymezen pojem úpadek, dále je pak popsána reorganizace, počínaje obecnými podmínkami pro její povolení, jednotlivými druhy, subjekty činnými v insolvenčním řízení až po popis samotného procesu reorganizace a možné způsoby jejího zakončení. Praktická část se věnuje vybraným subjektům, které prošly reorganizací. Důraz je kladen na jejich přípustnost a způsob, jakým je tento proces proveden. Pozornost bude dále zaměřena na velikost odpuštěných pohledávek.
Vedoucí práce: Tomáš Moravec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses